کارون از جمله رودهای بزرگ و پر آب کشور است که از شاخههای اصلی و فرعی زیادی از چندین استان منطقهی جنوب غربی زاگرس سر چشمه میگیرد و پس از طی مسیری طولانی در مناطق کوهستانی زاگرس و دشت خوزستان، سرانجام در ادامهی راه خود به خلیج فارس میپیوندد. این رود بزرگ در طی مسیر طولانیِ خود، همواره حیاتی نو به حوزهی پیرامونی خود بخشیده و بیشترین تأثیر را در رشد اقتصادی و شکوفایی این مناطق از جنبههای گوناگون داشته و دارد. بدون اغراق شاید بتوان گفت: همچنان که «مصر هدیهی رود نیل» در طول حیات تاریخی و تمدنی خود بوده، دشت خوزستان و حوزههای تمدنی کهن آن نیز در طول تاریخ هدیهای سخاوتمندانه از رود همیشه خروشان کارون بوده و هست. به همین دلیل لازم است تحقیقات بیشتری دربارهی اهمیت کارون برای خاک زرخیز خوزستان و همچنین اهمیت تاریخی و تمدنی آن از گذشته تا کنون صورت گیرد.
همواره عمران و آبادانی کنار رودخانه ها پدید آمده اند و بر مبنای همین اصل بوده که ضرب المثل معروف «آب، آبادانی است» به تدریج در فرهنگ مردم سرزمین ما شکل گرفت و به وجود آمد.
خوشبختانه کتب تاریخی، اکتشاف های باستان شناسی و اظهارات مورخان نیز این موضوع را به خوبی روشن می کند که همواره تمدن و آبادانی از کنار رودخانه ها و منابع آبی آغاز شده است. امروز با کاوش هایی که در جلگه بین النهرین در کشور عراق، جلگه رود نیل در مصر، جلگه خوزستان در ایران و دشت های سند و پنجاب در شبه قاره هند صورت گرفته، وجود تمدن های بزرگی چون فراعنه، سومری ها و بابلی ها در حاشیه رودخانه ها اثبات شده است. تمدن عظیم ایلامی ها نیز در کشورمان در کنار رودهای کرخه، دز و کارون شکل گرفته است. ادامه مطلب ...
رودخانه کارون پرآب ترین و بزرگ ترین رودخانه ایران است که با طول ۹۵۰ کیلومتر طولانی ترین رود ایران است و پس از سرچشمه اصلی و عبور از مناطق کوهستانی در منطقه گتوند وارد دشت خوزستان می شود، اما این رودخانه که زمانی نماد سرزندگی و نشاط در استان خوزستان محسوب می شد امروز روزگار ناخوشی دارد و بنابر تحقیقات انجام شده بیش از ۶۵% آب این رودخانه فاضلاب است
ادامه مطلب ...شرکت آوین پالایش نیرو که در زمینه تولید آب شیرینکنهای غشایی فعالیت میکند، موفق به استفاده از نانوفیلتراسیون در تولید آب شرب از رود کارون شد.
به گزارش سرویس علم و فن آوری پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از نانو تولید آب شرب از آبهای جاری که اغلب دارای TDS بالای (6000-7000PPM)
هستند، فراهم میشود. آب شیرینکنهای غشایی RO (اسمز معکوس) به دلیل بالا
بودن فشار دستگاه، به صرف انرژی زیادی نیازمندند که با استفاده از فناوری
نانو (نانوفیلتراسیون)، توانستهاند با کاهش فشار دستگاه، هزینههای شیرین
کردن آب را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.